Verveling als excuus voor overspel

Verveling als excuus voor overspel

In relaties draait het helemaal om liefde, communicatie en vertrouwen, maar na verloop van tijd kan er de klad in komen. Aanvankelijk ben je vreselijk verliefd, daarna begint het houden van, maar vaak verdwijnt ook dat gevoel op den duur. Eigenlijk raak je gewoon uitgekeken op elkaar en bent toe aan iets nieuws. Op dat moment is de verleiding van overspel groot. Maar is verveling wel een excuus voor vreemd gaan?

Probeer eerst er met je partner erover te praten, misschien zit hij of zij wel in hetzelfde schuitje. Misschien is het mogelijk gezamenlijk een nieuwe koers uit te zetten waarbij aan allebei jullie behoeftes recht wordt gedaan. Iedereen heeft dromen en wensen, en door erover te praten kun je kijken welke reëel en ook realiseerbaar zijn en welke niet. Uiteraard zulke er wensen over blijven die niet vervuld kunnen worden, dat hoort bij het leven. Door je ongenoegen te uiten geef je de ander de kans er op te reageren. Ga niet zitten mokken en speel geen verstoppertje, maar wees eerlijk en uit je grieven. Wees niet bang te kwetsen of gekwetst te worden.

Verzuim je namelijk te praten over dat wat er aan je vreet, hoe klein ook, dan wordt het vanzelf groter en uiteindelijk kun je er niet meer over praten omdat je alles hebt opgekropt. Je bent uit elkaar gegroeid en begrijpt elkaar niet meer. Op het moment dat één van beide dan iemand tegenkomt die hem of haar wel begrijpt is de kans groot dat het uit de hand loopt en uitdraait op een affaire. Maar dat is pas kwetsend!!

Dus voordat je wantrouwig alle zakken van je partner gaat controleren op zoek naar sporen van mogelijk overspel doe je er goed aan eerst een hand in eigen boezem te steken en voor jezelf uit te maken hoe eerlijk je eigenlijk zelf bent. Vertel je alles wat je dwars zit? Praat je nog wel eens over je dromen? Maar ook, maak je nog wel (dagelijks) een complimentje over je partner of beschouw je hem of haar meer als een stuk van het meubilair? Geef je elkaar ’s morgens nog wel een knuffel, kijk je elkaar nog wel eens recht in de ogen?

Bij veel stellen hoor je nog maar weinig respect en liefde wanneer ze tegen elkaar praten. De bakker en de schilder worden nog beleefder behandeld ! Dus als je wilt dat je relatie niet uit draait op verveling, wantrouwen en sleur, probeer dan eerst eens wat vriendelijker tegen elkaar te worden. Doe alsof! Ja dat mag voor deze k eer. Je zult versteld staan van het resultaat.

En mocht je partner al vreemd gaan, dan nog zal hij het verschil merken en erop moeten reageren. Je schept een opening tot conversatie en begrip in plaats van wrok en wantrouwen. Op dat moment kan je vertellen dat het je kwetst wanneer je partner zo weinig aandacht aan jou besteed, de vonk uit jullie liefdesleven is verdwenen en jullie nog maar zo weinig leuke dingen samen doen.

Dat is het moment waarop je partner waarschijnlijk voelt dat het veilig is om de waarheid te vertellen en kunnen jullie op een goede manier uit deze situatie komen. Ook hij of zij heeft moeite met de situatie! Of je nu weer opnieuw begint, uit elkaar gaat of misschien wel de situatie laat zoals het is, jullie zullen er beiden van profiteren. En daar gaat om, als je van elkaar houdt.

Bekijk ook

Emotionele Ontrouw

Wanneer je vreemd gaat maar dit thuis niet verteld kun je niet langer jezelf zijn en zal je altijd op je hoede moeten zijn. Dit heet emotionele ontrouw.

Als je overspel vermoedt

Wanneer je partner vreemd gaat kun je dat echter heel snel merken aan allerlei kleine veranderingen. Bekijk hier de mogelijke indicaties.