Wil hij niet verder? Een paar dingen die je kunt doen

Hij wil niet verder

Is het je man die bang lijkt zijn om te close met jou te worden? Hierna volgen een aantal tips die je zou kunnen overwegen om hem te helpen over zijn angst heen te stappen.

Heel veel mannen lijken bang te zijn om echt intiem te worden met een vrouw. Ze hebben wel een relatie en het lijkt allemaal prima te gaan tot op zekere hoogte. Dan is het ineens over een muur tussen beide partners is opgetrokken. Het lijkt of hij niet verder kan. De hartstocht en intimiteit die de vrouw zo graag wil, ontstaat niet omdat haar partner zich terugtrekt.

Mocht je dit in je eigen relatie ondervinden dan is er nog geen reden tot wanhoop. Met een klein beetje begrip kun je je partner prima door deze fase loodsen en ervoor zorgen dat jullie relatie net zoveel diepgang krijgt als jij wilt en verdient.

Ten eerste moet je je realiseren dat mannen uiteindelijk precies hetzelfde verwachten van een relatie als vrouwen, oftewel intimiteit,  seksuele  passie en opwinding en gevoelens van liefde en waardering.

Maar mannen zitten wel anders in elkaar

Als kind hebben ze al geleerd emoties niet te tonen. Mannen huilen niet is een motto wat diepgeworteld is. Emoties tonen is een teken van zwakte. En mannen vinden sterk zijn, toch het allerbelangrijkste. Dat is puur biologisch bepaald, want in de natuur moet het mannetje zorgen voor kracht en bescherming. Niet alleen voor zijn maatje maar ook voor de rest van zijn sociale groep.

Wanneer je man dus bang is voor intimiteit is het vooral belangrijk dat je niet je frustraties en teleurstelling laat blijken. Want als hij het gevoel krijgt dat hij niet kan beantwoorden aan jouw verwachtingen, ofwel dat hij sus niet goed genoeg is voor jou, dan zal hij dat als een afwijzing ervaren en gaat hij zich nog beroerder gaan voelen. Hij zal zich steeds minder man gaan voelen waardoor hij zich emotioneel nog meer gaat afsluiten.

In plaats daarvan, moet je op zoek gaan naar manieren om je bewondering voor hem op andere vlakken te tonen. Zorg dat hij zich een man kan voelen! Dus bewonder zijn kracht en prestaties ook al zijn het niet zijn spieren en laat zien dat je veilig en beschermd bij hem voelt omdat hij voor je opkomt. Wanneer jezelf wat zachter en vrouwelijker wordt zal dat zijn mannelijkheid nog meer uitdagen.

Mannen willen graag indruk maken dus laat ze weten dat je het gezien hebt en het geweldig vindt! Je kunt bijvoorbeeld beslissingen meer aan hem overlaten en hem ook complimenten geven over het resultaat.  Prijs hem om zijn prestaties ook al zijn die niet zo groot of bijzonder.. hij doet het voor jou! Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich beter gaat voelen en dat is goed voor zijn zelfvertrouwen.

Uiteindelijk is de angst voor intimiteit bij mannen vaak geworteld in een laag zelfbeeld. Diep van binnen weet hij dat wanneer hij intiemer met jou gaat worden, hij meer kwetsbaar wordt en dat je hem wellicht zult afwijzen. Geef een man meer zelfvertrouwen en het zal hem de kracht geven om zijn angst voor meer intimiteit over boord te gooien!

Herken je bovenstaande bij je partner?

Bekijk en Download het E-Book “Vrij Van Bindingsangst” nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?