Voorkom dat jullie uit elkaar groeien

Hoe voorkom je dat je uit elkaar groeit?

Voorkom dat jullie uit elkaar groeien
Heb je het idee dat jij en je partner eigenlijk steeds meer van elkaar af komen te staan? Ben je bang dat je relatie op de klippen loopt? Als je antwoord op een van deze vragen bevestigend is dan volgen hier een paar aandachtspunten om je relatie weer wat meer leven in te blazen, en vooral romantiek!


Er zijn heel veel stellen, vooral die waarbij de relatie al een aantal jaren duurt, die zich er opeens bewust van worden dat ze leven als broer en zus- weg romantiek, weg intimiteit. Of ze merken dat ze niets meer gemeenschappelijk hebben en gewoon uit elkaar gegroeid zijn. Waarschijnlijk zijn ze best gelukkig op andere vlakken in hun leven maar juist het ontbreken van een vonk, een beetje spanning dreigt de relatie de nek om te draaien. Heb jij ook zo’n onbestemd gevoel? Nou, wanhoop dan niet, want er zijn manieren on uit deze impasse te komen.

Als eerste moet je de balans opmaken en kijken hoe ver het met je relatie staat. Passen jullie twee nog steeds goed bij elkaar? Kun je best goed met elkaar opschieten op andere terreinen maar is het vooral het gebrek aan seksuele opwinding en hartstocht dat je zorgen baart? Of hebben jullie vaak ruzie en ook totaal verschillende interesses? Pas wanneer je realiseert wat er mis is, kun je stappen nemen om verbetering aan te brengen.

Vervolgens moet je besluiten welke koers je wilt varen en wat het doel ervan is. Wil je werkelijk bij elkaar blijven? Is de relatie waardevol genoeg om er de nodige energie in te stoppen zodat jullie niet verder uit elkaar drijven? Er zijn geen goede of foute antwoorden. Wanneer je beseft dat het gewoon niet werkt tussen jullie is het meestal het slimst om dit toe te geven en een punt achter de relatie te zetten zodat jullie beiden verder kunnen met jullie eigen leven. Wat je ook besluit, het zal altijd de nodige inspanning van je vergen om je huidige situatie te veranderen. Dus denk er goed over na.

Als je hiermee klaar bent is het tijd om er met je partner over te gaan praten. Het zou immers goed kunnen dat die over een dezelfde dingen heeft nagedacht en ook tot een conclusie is gekomen. Wat je ook zegt, ga vooral geen verwijten  maken. Het heeft geen zin om je partner of jezelf de schuld te geven van het feit dat jullie uit elkaar gegroeid zijn. Probeer objectief te blijven. Wat gebeurd is, is gebeurd. Een beschuldigend vingertje uitsteken maakt de boel alleen maar erger.

Hopelijk denken jullie er allebei hetzelfde over. In ieder geval heb je nu een basis van waaruit je verder kunt. Door openheid van zaken te geven kun je nu gezamenlijk vervolgstappen nemen om ervoor te zorgen dat jullie allebei de romantiek en liefde krijgen die jullie nodig hebben.

Wil je ook voorkomen om uit elkaar te groeien en een betere relatie te krijgen?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>