Hoe overleef je een onbeantwoorde liefde?

Soms is liefde niet wederzijds

Hoe overleef je een onbeantwoorde liefde

Verliefd zijn is een sterke emotie en neemt je helemaal in beslag. Het overkomt je en je kunt er weinig aan doen. Dus als je verliefd wordt op iemand is dat nog geen garantie dat degene ook verliefd op jou wordt.

 

Helaas is het jou waarschijnlijk ook overkomen want anders zou je dit niet lezen. Omdat jouw onbeantwoorde liefde geen kant op kan beheerst het je hele leven. Maar in plaats van alles door een roze bril te zien zal je je hoogstwaarschijnlijk op zijn minst een beetje rot voelen, maar als je je compleet uit het lood geslagen voelt is dat niet vreemd.

Gelukkig gaan alle verliefdheden over, dus ook als ze onbeantwoord zijn.

Op dit moment heb jij daar geen boodschap aan. Jij klampt je vast aan iemand die niet op jouw verliefd is. Wat een tijdverspilling! Natuurlijk mag je alle tijd nemen die je nodig denkt te hebben om over je verliefdheid heen te komen, maar het is wel belangrijk dat JIJ een besluit neemt DAT je er overheen wilt komen in plaats van te zwelgen in zelfmedelijden.

De hele dag in bed blijven liggen en jezelf volstoppen met chocola en ijs helpt echt niet en zorgt er al helemaal niet voor dat de ander alsnog verliefd op je wordt. Je hoeft je leven niet te vergooien voor één iemand, dat is ie niet waard. Denk niet dat hij of zij de ware is, want als degene op wie je verliefd bent dat niet op jou is, dan ben je beter af zonder. Klamp je dus niet vast aan die ene onbeantwoorde liefde maar ga door!

Zodra je dit beseft dan kan je beginnen met je herstelproces. Het wordt tijd om de draad weer op te pakken van je leven. Je moet leren leven met het feit dat hij of zij niet van jou houdt. Acceptatie, de feiten onder ogen zien, daar draait het om in deze fase. Besef dat je alles al geprobeerd hem om ervoor te zorgen dat je liefde beantwoord werd, maar dat dat niet heeft gewerkt. Je kunt liefde niet afdwingen, het is iets wat iedereen spontaan overkomt.

Misschien zal je deze jongen of dat meisje in de toekomst tegenkomen met een ander, veel minder leuk of aantrekkelijk dan jou, en je zult je afvragen hoe hij in hemelsnaam dáár wèl verliefd op kon worden en niet op jou! Maar het gaat niet alleen om de buitenkant, en zelfs niet om je karakter en hoe lief en aardig je wel niet bent, maar om de klik, en beiden moeten die voelen.

Stop dus met jezelf te kwellen met de vraag wat er mis met JOU is, want er is niks mis. Jullie passen alleen niet bij elkaar, zo simpel is dat.

Waarschijnlijk ben je boos en verdrietig omdat deze relatie niks is geworden. Je mag alles doen wat je wilt om je boosheid en verdriet kwijt te raken, zolang je anderen er maar niet mee kwetst of lastig valt. Je mag huilen, schreeuwen of lekker iets kapot maken (wel van jezelf!), doe alles om die boosheid uit je lichaam te krijgen.

Sporten is trouwens ook een hele positieve manier om boosheid en verdriet kwijt te raken. Je bent een droom kwijt geraakt en een persoon van wie je houdt, ook al hield hij niet van jou. Rouwen om de relatie die er niet meer is hoort bij het helingsproces dus ga er voor! Stop het in ieder geval niet weg, en neem er de tijd voor.

Het belangrijkste is voor ogen te houden dat jij iemand verdient die van je houdt om wie je bent. Ergens op aarde loopt iemand rond die is op zoek is naar jou en die je gelukkig zal maken. Ga niet meteen wanhopig op zoek, maar wacht af en ga intussen met je vrienden lol maken.

Het universum zorgt ervoor dat jij degene ontmoet, je hoeft er zelf weinig voor te doen. Behalve dan gewoon plezier te hebben in je leven. Ook zonder partner. Misschien is de tijd gewoon nog niet rijp. Het leuke is, dat wanneer je elkaar ontmoet en je over en weer stapelverliefd bent, zal blijken dat degene al die tijd gewoon bij jou om de hoek woonde.

Heb je toch nog hulp nodig om je liefdesverdriet te overwinnen?

Bekijk en Download de Direct Liefdesverdriet Verwerken Methode nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?