Emotionele Ontrouw

Emotionele OntrouwWanneer je vreemd gaat maar dit thuis niet verteld kun je niet langer jezelf zijn en zal je altijd op je hoede moeten zijn voor ontdekking. Dit heet emotionele ontrouw.

Want als je thuis bent, ben je eigenlijk met je gedachten heel ergens anders, en vragen die je je gesteld worden over wat je hebt gedaan terwijl je weg was, kun je niet langer spontaan beantwoorden.

En hoewel je geneigd bent jezelf goed te praten, omdat je relatie gewoon niet meer zo goed is als het was in het begin, weet je dat je fout zit. Toen je trouwde heb je elkaar liefde en aandacht beloofd, dus geen bedrog en leugens. Jullie zouden samen aan een toekomst werken, kinderen krijgen en samen voor hen zorgen. Je relatie was toch ook prima tot op het moment dat je emotioneel ontrouw werd en niet langer je diepste gevoelens met je partner deelde.

Maar heb je enig idee wat er precies is fout gegaan? Ergens heb je besloten alleen verder te gaan en je niks meer aan te trekken van de goede tijden die jullie samen hadden, vanaf dat moment dacht je alleen nog maar aan jezelf en aan dat wat jij wilt in plaats van aan dingen die voor jullie samen en als gezin van belang zijn.

In het begin kan een avontuurtje precies zijn wat het woord zegt, een avontuur. Het heimelijke, het verbodene is opwindend en je kunt er makkelijk verslaafd aan raken. Het kan je het gevoel geven eindelijk weer te leven, de opwinding is geweldig en de seks nog veel meer. Van iedere keer dat je stiekem een avontuur beleeft, leef je op. Je denkt zelfs dat je er energie van krijgt. Dat je het nodig hebt. En zo praat je het goed, want ook thuis ben je in één keer een ander mens.

Maar hoewel jij denkt dat het goed is voor iedereen zal het thuisfront er heel anders over denken En hoe dan ook zal het opvallen dat je je anders gedraagt. Ofwel je voelt je schuldig en raak je thuis geïrriteerd om het minste geringste ofwel je loopt ineens de hele dag te fluiten terwijl daar weinig reden voor is. Hoe dan ook, je zal vroeger of later de mensen van wie je houdt pijn doen, wanneer ze erachter komen dat je hen aan het bedriegen bent. Want dat doet het meeste pijn, erachter komen dat degene met wie je samenwoont niet is wie hij zegt te zijn dat hij is. Elk vertrouwen zal hiermee compleet de bodem ingeslagen worden.

Dus voordat je verder gaat et de affaire waarin je verzeild bent geraakt, denk na.

Wil je je partner zoveel pijn doen? Durf je je kinderen nog onder ogen te komen? En als het uitdraait op echtscheiding, lijkt het je dan werkelijk een leuk vooruitzicht je kinderen nog maar eens per twee weken een weekend te zien en twee weken in de zomervakantie? Want dat is wel de realiteit, want jij bent degene die naast de pot pist, ook al denk je daar heel goede reden voor te hebben. De rechter zal daar anders over oordelen. Jij gaat vreemd dus de kinderen gaan naar je partner.

Stop dus even waar je mee bezig bent en denk goed na over de mogelijke gevolgen van je gedrag. Wil je werkelijk verantwoordelijk zijn voor het verwoesten van jullie gezinsleven? En denk ook eens aan alle andere mensen die erbij betrokken zijn, vrienden, familie, ouders en schoonouders…..

Mocht je uit de grond van je hart kunnen zeggen dat dat je allemaal totaal niets kan schelen, dan heb je goede reden om door te gaan met je affaire. Maar houd er wel rekening mee dat het kaartenhuis in elkaar kan storten en je uiteindelijk alleen achter blijft.

Mensen die overspel plegen zijn egoïstisch en ze houden geen enkele rekening met andermans gevoelens, ze denken louter en alleen aan hoe ze zelf beter kunnen worden van de situatie. Maar, emotionele ontrouw veroorzaakt net zoveel ellende als echte ontrouw. Zorg ervoor dat je jezelf bij de lurven grijpt en je jezelf herpakt zodat je je weer gaat gedragen als de volwassene die je behoort te zijn.

Bekijk ook

Verveling als excuus voor overspel

In relaties draait het helemaal om liefde, communicatie en vertrouwen, maar na verloop van tijd kan er de klad in komen.

Als je overspel vermoedt

Wanneer je partner vreemd gaat kun je dat echter heel snel merken aan allerlei kleine veranderingen. Bekijk hier de mogelijke indicaties.