Voordat je gaat stalken

Tegenwoordig weten we dat stalken niet normaal is en kan leiden tot gevaarlijke situaties. Maar ik geloof dat er vroeger veel meer op een romantische manier naar gekeken werd. En op het moment dat jezelf tot over je oren nog verliefd bent op je ex zal je niet zelf snel in de gaten hebben dat jij de stalker bent. Kijk dus eens goed naar jezelf wanneer je de neiging hebt de wandelgangen van je ex na te gaan of erger. Mocht dat zo zijn dan wordt het hoogtijd een stapje terug te doen… letterlijk en figuurlijk.

Want stalking is niet alleen verboden maar het is ook het slechtste wat je kunt doen wanneer je het weer goed wilt maken met je ex. Want laten we wel wezen, het is gewoon eng. Mensen die stalken, zijn wanhopig. Maar niemand vindt een wanhopig iemand aantrekkelijk! Er zijn echt veel betere manieren te bedenken om weer nader tot elkaar te komen. Mocht jij zelf geen idee hebben dan zal ik je hierna enkele tips geven hoe je je ex kunt laten weten dat je nog steeds om hem geeft en graag een tweede kans zou willen.

  1. Stop met spelletjes te spelen en zeg gewoon waar het op staat. Wordt eindelijk eens volwassen. Draai niet om de hete brei heen maar zeg dat je graag je ex terug wilt en bereid bent je relatie een tweede leven te gunnen. Ga maar een keer door het stof, hoe zeer je daar ook tegen opziet. Er zijn ergere dingen in het leven. Wat is het ergste dat je kan overkomen? Dat je ex het niet wil. Maar dan weet je tenminste waar je aan toe bent. En als je ex niet wil of jouw excuses niet accepteert, dan zal niks ze op andere gedachten brengen, ook stalking niet.
  2. Schakel een vriend of vriendin in wanner je zelf de moed niet hebt je ex aan te spreken. Vertel diegene wat je je ex zou vertellen. Het voordeel hiervan is dat je je emoties beter in bedwang zult kunnen houden. Vraag ook of ze kunnen uitzoeken of je ex nog om je geeft en of er een kans inzit dat jullie weer bij elkaar kunnen komen. Of op zijn minst of er een mogelijkheid is om de zaak uit te praten. Een intermediair verlost je van een pijnlijke eerste ontmoeting en kan de weg vrijmaken voor een nieuw begin. Veel beter dan rondhangen in de bosjes in de hoop een glimp op te vangen van je geliefde.
  3. Stuur een kaart, brief of email waarin je uitlegt dat je een afspraak wilt maken om de boel te bespreken. Ook hier bestaat de kans dat je wordt afgewezen. Maar dat is een feit dat je dan gewoon onder ogen moet zien en kunt leren accepteren. Alweer een veel betere optie dan maandenlang rond te lopen met vage hoop en valse verwachtingen.

Tot zover de tips. Er zijn maar weinig eigenschappen die nog minder aantrekkelijk zijn dan wanhoop. Sommige personen zullen er misschien op kicken dat er mensen rondlopen die nog steeds gek op hen zijn, maar het zal jou weinig helpen Probeer gewoon rechtdoor zee te zijn, wees eerlijk. Communiceer in plaats van af te wachten. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je doorgaan met je leven. Alles beter dan stalken.

Afgesproken?