Vijf redenen om je relatie te beëindigen

5 redenen om je relatie te beëindigenRelaties vormen een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven. We hebben vriendschappen nodig om samen te genieten van de goede dingen van het leven maar ook om  ons door slechte tijden heen te helpen.

Daarnaast geven we onze ziel en zaligheid het liefst aan één persoon met wie we een hechte band opbouwen. Het is voor velen moeilijk om een dergelijke relatie te verbreken omdat de banden zo sterk zijn.

Daarom is het belangrijk dat je begrijpt wanneer het tijd wordt om een dergelijke band te verbreken. Want hoewel die best heel  hecht kan zijn is het misschien niet langer de pijn en het lijden waard waarmee je partner je opzadelt.  Deze tips helpen je te begrijpen welke goede redenen er zijn om de relatie te beëindigen.

Hij is vreemd gegaan

Wanneer je vriend ontrouw geweest is, heeft hij geen respect voor je. Hij geeft niets om jullie relatie en is niet te vertrouwen. En jij kunt dat niet veranderen, je kunt niet voorkomen dat het weer gebeurt.  Als je vriend is vreemd gegaan dan wordt het tijd om te breken met hem.

Hij is onattent en onachtzaam

Er lopen genoeg egoïstische lomperikenrond. De meeste mensen zouden het niet prettig vinden om bevriend met ze te zijn, maar toch zijn er een hoop mensen die wél een relatie aangaan met iemand die alleen aan zichzelf denkt. Als je vriend geen rekening wil of kan houden met jouw gevoelens, laat hem gaan!

Hij zit vol met smoesjes en leugens

Het is nooit goed wanneer iemand tegen je liegt. Hoewel een leugentje om best wil  soms acceptabel lijkt, maar als het een gewoonte van hem is om te liegen dan lijdt dit onherroepelijk tot problemen. Wanneer je merkt dat hij voortdurend liegt, confronteer hem er dan mee. Als hij er niet mee kan stoppen, moet jij een punt achter de relatie zetten.

Hij wil geen kinderen, jij wel

Als je vriend geen kinderen wil is dat niet omdat hij een slecht iemand is. Hi heeft alleen geen zin om te zorgen voor kinderen die van hemzelf zijn. Hoewel dit op zich respectabel kan zijn, hoef je het er niet mee eens te zijn. En als dat zo is dan is hij niet de juiste persoon voor je.

Hij wil niet trouwen

Hetzelfde geldt voor het huwelijksbootje. Als hij het huwelijk niet zitten, maar jij wel, dan heb je een probleem. Of hij heeft een ander tijdstip dan jij in gedachten, bijvoorbeeld omdat hij niet voor zijn 30e wil trouwen of pas wil trouwen nadat ie een bepaald doel heeft verwezenlijkt, ook dan is het verstandig op  zoek te gaan naar iemand anders.

Een relatie beëindigen is nooit eenvoudig. Je moet sterk zijn en doorzetten wanneer de relatie niet de juiste voor jou is. Ongeacht welke banden je hebt gesmeed, wanneer de voortekenen niet (meer) gunstig zijn, moet je opstappen.

 

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?