Als je overspel vermoedt

Als je overspel vermoedt

Kan je er langere tijd een minnaar of minnares op na houden zonder dat het je vaste relatie schade berokkent? Misschien dat de relatie met je minnaar of minnares wel stand houdt, maar je huidige relatie hoogstwaarschijnlijk niet. Het zou veel beter zijn wanneer je kiest tussen één van beide in  plaats van achter elkaars rug om vreemd te gaan.

Tenzij je natuurlijk open kaart speelt en de andere partner instemt met je avonturen, maar dat komt zelden voor.

Wanneer je partner vreemd gaat kun je dat echter heel snel merken aan allerlei kleine veranderingen. Wanneer je ineens wordt afgesnauwd terwijl je absoluut niks verkeerds hebt gedaan, gaat je partner vreemd. Hij probeert je uit alle macht te vermijden en vooral oogcontact te voorkomen.

Heb je een nogal bekrompen en manipulerende echtgeno(o)te. Dan zal hij of zij zelfs zover gaan jóu te beschuldigen van overspel. En wanneer jij niet zo stevig in je schoenen staat zal je je ook nog eens schuldig gaan gedragen al ben je onschuldig. Zorg dat je op je strepen gaat staan en zeg hem de waarheid en eis een verklaring voor de valse beschuldiging. Misschien zal hij of zij niet direct bekennen maar wel weet je partner nu  dat je niet met je laat sollen.

Ook je seks leven is een indicator. Als jullie al een tijd niet meer hebben gevreeën heb je een reden om je zorgen te maken. Wanneer jullie seksleven geleidelijk aan wat minder is geworden, dan is er op zich niet zoveel aan de hand. Maar wanneer je ineens geen seks meer hebt, zou je je meteen moeten afvragen of daar een reden voor is en ook je partner ernaar vragen.

Nog een reden om je zorgen te maken is wanneer je partner ineens gaat overwerken, bonnetjes achterhoudt of wanneer je een vreemde parfumlucht om hem heen gewaar wordt. Controleer altijd de zakken voor je de spullen inde was doet.  Misschien zitten er bonnetjes in van cadeautjes die je niet gehad hebt en etentjes waar je niet bij was.

Wanneer je partner zich ineens anders gaat kleden of gaat fitnessen  om in vorm te komen zonder dat dat iets met jou te maken heeft, moet je alert zijn. Ook een andere haardracht of haarkleur is reden tot bezorgdheid. Misschien wil je partner er jonger uit zien om zo meer indruk te maken op zijn nieuwe date.

Je hoeft geen expert te zijn op relatiegebied  om te vermoeden dat er iets aan de hand is wat niet in de haak is. Laat niet over je lopen en confronteer je partner zo snel mogelijk met je verdenkingen. Waarschijnlijk zal je partner niet meteen toegeven en bekennen en met allerlei smoezen op de proppen komen voor het opvallende gedrag. Zorg ervoor dat hij er niet mee wegkomt.

Het beste wat je voor jezelf en jullie huwelijk kan doen is antwoorden te eisen op je vragen over het nieuwe gedrag. Misschien heeft hij een nieuw inzicht gekregen en doet hij het wel voor jou, maar erg waarschijnlijk is het niet. Eerder heeft hij wel iemand anders ontmoet, maar wil hij dat voor jou geheim houden.

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?