Romantische Ideeën om je Relatie weer Pit en Inhoud te geven

Romantische Ideeën om je Relatie weer Pit en Inhoud te geven

Wanneer het je relatie ontbreekt aan vuur en passie volgen hier een paar ideeën waarmee je de intimiteit en romantiek weer kan laten opbloeien.

Periodes van weinig intimiteit en romantiek komen in heel veel relaties voor. In feite is het zelfs zo dat in een meerderheid van de relaties zelfs beide partners gebukt gaan onder een gebrek aan liefde.  Eigenlijk is dat een drama, maar hoe komt het, en nog beter, hoe verander je dat?

De belangrijkste reden van een bekoelde relatie is dat stellen ophouden met dingen doen, die ze in het begin van hun relatie wel voor elkaar deden en over hadden. De dingen die voedsel zijn voor de liefde en romantiek.  Mensen doen geen moeite meer voor hun relatie dus eigenlijk is het geen wonder dat het resultaat zo bedroevend is. Dus als je er wel wat aan wilt gaan doen, lees dan vooral door!

Ten eerste moet je je relatie als allerbelangrijkste gaan zien in je leven.  Geef het de eerste prioriteit. Dan merk je dat je vanzelf weer gaat doen zoals vroeger, toen je elkaar nog maar pas kende.

En met dezelfde resultaten: opwinding en liefde.  Juist kleine dingen zijn het allerbelangrijkste om de romantiek te laten opbloeien, van die dingetjes waarmee je laat zien dat je geeft om je partner en dat je werkelijk blij bent om bij elkaar te zijn.

Als je eenmaal weer in die stemming bent kun je de volgende dingen overwegen om te doen:

  • Houd de autodeur open voor ja partner wanneer die wil uitstappen. Als man zou je dat zelfs elke keer moeten doen voor je partner als jullie met zijn tweeën op pad gaan.
  • Geef je partner eens een aai over de hand of arm. Je zult versteld staan van het effect op jullie romantische gevoelens voor elkaar!
  • Glimlach naar je partner terwijl je ondertussen liefdevol aan hem of haar denkt.
  • Verander iets in je dagelijkse routine waarbij  je een taak overneemt die je partner normaal gesproken doet, zoals bijvoorbeeld de container aan de weg zetten, de keuken schoonmaken of het eten klaar maken.
  • Plan een reisje ergens heen waar jullie nog nooit zijn geweest en stel dan voor er met zijn tweetjes naar toe te gaan. Als je niet veel tijd hebt is een kort uitje net zo goed!

Je ziet dat eigenlijk niets van deze dingen geld hoeft te kosten, behalve dan misschien de benzine van de auto. Het gaat erom wat je denkt over en doet voor de ander, Daarmee staat of valt de romantiek. Het gezegde dat  “Het gaat om het gebaar”  gaat zeker op in je relatie wanneer je de romantiek in stand wilt houden!

En hoewel het eenvoudig lijkt, zijn deze kleine dingetjes soms zelfs moeilijk op te brengen omdat je je laat meeslepen in de sleur en stress van alle dag. Maar wanneer je jezelf erin oefent deze kleine dingetjes wel te doen en te blijven doen, zul je al snel resultaat boeken en merken dat er op zijn minst weer een vleugje romantiek ontstaat!

Wil je ook een betere relatie met meer inhoud?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>

Bekijk ook

Verlies van Libido

Wanneer je man niet langer geïnteresseerd lijkt om met jou te vrijen hoef je niet meteen te wanhopen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen!

Verhoog de intimiteit in je huwelijk in drie stappen

Zou je best wat meer opwinding in je relatie willen? Dan volgen hierna een aantal dingen die je kunt doen om je seksleven een flinke oppepper te geven.