Verhoog de intimiteit in je huwelijk in drie stappen

Intimiteit van je huwelijk

Zou je best wat meer opwinding in je relatie willen? Dan volgen hierna een aantal dingen die je kunt doen om je seksleven een flinke oppepper te geven.

Waarschijnlijk zullen de meeste mensen die al een tijdje getrouwd zijn toegeven dat hun seksleven een beetje in het slop is geraakt. De spanning is er vanaf. De dagelijkse sleur en routine doen er ook al geen goed aan. Maar ja, wat kun je eraan doen?  Niks, denken heel veel mensen.

Maar niets is minder waar. Er zijn zat stellen die ook na jaren nog ongelofelijk verliefd op elkaar zijn en een fantastisch seksleven hebben. Je kent ze vast wel, van die mensen die maar niet van elkaar af kunnen blijven, het zijn net tieners. Ze worden vaak met afgunst en ongeloof bekeken door de omgeving.

Het feit is echter dat deze mensen gewoon anders leven en anders doen dan wij allemaal gewend zijn. En, nog beter, wanneer je hetzelfde doet als zij zal je dezelfde geweldige resultaten kunnen boeken en de vlinders terug krijgen in je relatie. Omdat dergelijke stellen geobserveerd en ondervraagd zijn, weten we nu in grote lijnen wat het geheim is van hun succes.

  1. De relatie staat centraal in hun leven. Het is gewoon het allerbelangrijkste voor hen. Andere dingen zoals kinderen, werk, stress doen daar geen afbreuk aan. Omdat ze vinden dat hun geluk in belangrijke mate bepaald wordt door hoe goed hun relatie is, zorgen ze ervoor dat ze altijd genoeg “quality time” doorbrengen met elkaar.
  2. Ze zorgen ervoor telkens nieuwe en spannende  dingen samen te doen. Als je altijd maar hetzelfde doet ga je je vervelen.  Hetzelfde gaat op in je relatie.  Door steeds nieuwe dingen te ondernemen, en vooral ook in je seksleven,  zorg je ervoor dat je relatie uit de gevarenzone blijft. Juist op seksueel gebied hebben stellen een prima terrein waarop ze nieuwe dingen kunnen uitproberen met zijn tweetjes.
  3. Ze maken van intimiteit een gewoonte. Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met het voorgaande, maar is in feite aanvullend.  Stellen die een super relatie hebben doen regelmatig, dagelijks kleine dingen voor elkaar om hun liefde en toewijding te tonen. Glimlachjes naar elkaar, blikken van verstandhouding, e-mails en sms’jes zijn allemaal kleine aardigheidjes waarmee je je partner vertelt dat je om hem of haar geeft en hem of haar waardeert. Het kost in feite niets, het gaat om het gebaar.

Wanneer je werkelijk je relatie naar een hoger niveau wilt tillen zal je merken dat het juist de kleine dingen zijn die tellen, mits je ze dagelijks uitvoert. Je zult ook merken dat juist die kleine dingen de grootste veranderingen voortbrengen en ervoor zorgen dat je relatie niet alleen voortduurt, maar zelfs ook continu nog beter wordt.

Wil je ook je relatie verbeteren?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?