Vijf signalen dat je vriend niet eerlijk is

Vijf signalen dat je vriend niet eerlijk is
Vertrouwen is de basis voor iedere goede relatie. Stellen moeten elkaar door en door kunnen vertrouwen zodat ze weten dat ze altijd op elkaar steun kunnen rekenen. Hoewel eerlijkheid altijd heel belangrijk gevonden wordt, menen stellen nog wel eens dat een leugentje om best wil  geen kwaad kan. Er zijn vijf tekenen waaraan je kunt aflezen dat mannen niet de waarheid spreken.

Vrouwen moeten deze signalen leren herkennen. Hierna volgt het lijstje om je daarmee te helpen.

Zijn verhalen kloppen niet

Let goed op wanneer je vriend verschillende verhalen ophangt. Vraag hem op verschillende tijdstippen over wat er gebeurt is of wat hij heeft meegemaakt. Let vooral op de details. Het kan best zijn dat kleine verschillen niks te betekenen hebben, maar als de verhalen wel erg van elkaar afwijken dan heeft hij tegen je gelogen.

Hij treedt erg in details

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer mensen liegen, ze allerlei details gaan verzinnen om het maar zo echt en waarschijnlijk mogelijk te laten lijken. Zeker wanneer hij normaal niet zo gedetailleerd vertelt is dit een signaal dat hij mogelijk niet de waarheid spreekt.

Je vindt non verbale aanwijzingen

Wanneer je wilt weten of het verhaal van je vriend klopt, helpt het natuurlijk erg als je dingetjes vindt die niet bij zijn verhaal passen of die hij niet heeft genoemd, zoals bonnetjes van plaatsen waar hij niets over heeft verteld, of wanneer hij naar rook stinkt terwijl hij niet op plaatsen geweest zou kunnen zijn waar wordt gerookt.

Hij wordt nerveus als je hem iets vraagt

Als iemand liegt wordt degene meestal een beetje zenuwachtig wanneer iemand naar de waarheid informeert. Bijvoorbeeld over waar hij de avond ervoor is geweest. Dus als je merkt dat iemand nerveus wordt,  pas dan op. Want als hij niet zou liegen, waar zou hij zich dan druk over lopen te maken?

Hij kijkt rechts omhoog als hij nadenkt over een antwoord

Ook dit is wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Zowel mannen als  vrouwen tillen hun hoofd op en kijken schuin omhoog, naar rechts, wanneer ze nadenken. Hoewel dus dit niet direct betekent dat ze liegen, betekent het wel dat  er over iets nagedacht  wordt.  Mogelijk een verdraaiing van de waarheid.

Iedereen jokt vroeg of laat wel een keertje tegen degene van wie hij houdt. Sommige zullen leugentjes om best wil zijn, omdat je de ander bijvoorbeeld  niet wilt kwetsen. Andere leugentjes zullen uiteindelijk schadelijk zijn voor je relatie en moeten zo snel mogelijk ontmaskerd worden. Met deze vijf tips kun je er snel achter komen of je vriend je wel de waarheid vertelt.

Herken je een van deze punten bij je partner?

Download dan het E-Book “Mannen en Relaties” nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?