Vier Tips om een Foute Relatie te Vermijden

Vier Tips om een Foute Relatie te Vermijden

Een foute relatie is een relatie waarbij de ene partner misbruik maakt van de ander, of dat nu emotioneel, geestelijk, fysiek of financieel is.

 

Helaas komen dit soort relatie steeds meer voor waarbij meestal sprake is van meerdere vormen van misbruik.  Gelukkig zijn er manieren om er heel snel achter te komen of je in een dergelijke situatie verzeild dreigt te raken.

Bij de eerste afspraakjes is iedereen geneigd om bepaalde negatieve signalen  te negeren en alleen te focussen op de leuke dingen. Na verloop van tijd worden de slechte trekjes van je partner meestal   vanzelf zichtbaar, maar als je weet waar je op moet letten, kun je in en vroeg stadium je conclusies trekken en een relatie met zo iemand af wimpelen.

Waar moet je op letten?

Zich erg goed voor doen:

Het maak raar klinken, maar als iemand wel heel erg zijn best doet om jouw voor zich te winnen, kan dit duiden op een misbruiker. Dit omdat dergelijke personen vaak erg onzeker zijn en onzekerheid een voorteken van misbruik is.

Wanneer hij voortdurend loopt op te scheppen over iemand die hij kent of over hoeveel geld hij wel niet verdient dan kun je maar beter op je hoede zijn.

Let wel, iedereen wil op zijn eerste afspraakje een goede indruk maken dus kijk wel uit of het niet alleen de zenuwen zijn waardoor hij zo lijkt door te draven over zijn goede kanten of anderen die hij kent.

Om dat uit te vinden moet je je ogen en oren goed open houden bij de volgende afspraakjes. Mocht hij blijven volharden in zijn pronkerij, gaan dan maar op zoek naar iemand anders, want waarschijnlijk zijn het dan geen zenuwen maar is hij gewoon zichzelf.

De manier waarop hij met anderen omgaat:

Natuurlijk zal hij jou met hoffelijkheid omringen en je alle aandacht geven (als het goed is), maar kijk ook eens naar de manier waarop hij met andere mensen omgaat. Hoe behandelt hij het bedienende personeel, of de wachtende in de rij bij de bioscoop?

En wat doet hij wanneer hij iets verkeerds zegt of doet waardoor hij zichzelf in verlegenheid brengt?

Kan hij er samen met jou om lachen of wordt hij boos en geeft hij anderen de schuld?? Als hij van streek raakt of anderen mensen bot behandelt, kan dit een teken zijn van een potentiële misbruiker (en ook al is hij dat misschien niet, dan is ie toch een boer en heb je waarschijnlijk al geen zin meer om met hem uit te gaan).

Zijn omgang met zijn familie:

Probeer als snel zijn familie te ontmoeten of een idee te krijgen van zijn relatie met hen. De manier waarop hij zijn familie behandelt en zij hem, kan veelzeggend zijn over de aard van het beestje.

Luister hij naar je?:

Let er op of hij daadwerkelijk aandacht schenkt aan wat je zegt. Is hij werkelijk geïnteresseerd of houdt hij net lang genoeg zijn mond om je je zegje te laten doen waarna hij onmiddellijk weer overstapt op zijn eigen stokpaardjes?

Heeft hij kritiek op je werk, je kleding, je haarstijl, je gewicht, je werk of je vrienden, al is het nog zo subtiel?

Let op hoor, want op dat moment  maakt hij al misbruik van je en wordt het tijd om op te krassen.

Uiteraard hoeven deze signalen niet te betekenen dat degene misbruik van je zal gaan maken, maar aan de andere kant zijn het ook geen signalen voor een voorspoedige, gelukkige relatie. Het beste is om de banden maar zo snel mogelijk door te snijden, in plaats van deze waarschuwingen in de wind te slaan, voordat je te gehecht raakt aan en dergelijke persoon en het veel moeilijker wordt de relatie te beëindigen.

Pas er wel voor op dat je niet uitsluitend perfectie kunt verwachten. Je moet op zoek naar de juiste balans. Iemand hoeft niet perfect te zijn, maar dat hoeft ook geen reden voor hem te zijn om jou slecht te behandelen.

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?