Red je Relatie

Red je Relatie

Red je relatie zonder moeite

Elke relatie begint goed, je voelt je geweldig en alles is leuk en opwindend. Niets beters dan het gevoel dat je hebt aan het begin van een nieuwe relatie! Je eerste ruzie is verschrikkelijk want hiermee wordt een nieuwe, rijpere fase ingeluid waarbij het oorspronkelijke gelukkige gevoel verdwijnt. Als je in een volgende fase belandt, waarin je relatie dreigt stuk te lopen, dan kan absoluut een verwoestende uitwerking op je hebben.

Zodra de eerste tekenen zich aandienen kun je natuurlijk in paniek raken of je kop in het zand steken, maar daarmee voorkom je niet dat het spaak loopt. Hoe je op de situatie reageert kan je relatie maken of kraken, dus als je je relatie wilt redden zorg ervoor dat je op de juiste manier handelt.

De volgende tips kunnen je daarbij helpen:

Wat is het probleem?

De eerste stap die je moet nemen om relatieproblemen op te lossen, is de bron van het probleem vast te stellen. In elke relatie komen wel dingen voor die niet geweldig zijn, maar sommige ergernissen zijn groter dan andere. En juist die ergste dingen kunnen je relatie nekken, hoewel het niet per se om grote, belangrijke dingen hoeft te gaan. Juist hele kleine dingetjes kunnen zich opstapelen en grote irritatie veroorzaken, dus is het de moeite waard om ALLE problemen op tafel te krijgen en te werken aan verbetering.

Praat met je partner over het probleem

Een relatie is een reis voor twee personen en problemen kun je niet in je eentje oplossen. Wanneer je ergens mee zit zal je de tijd moeten nemen om erover te praten met elkaar. Het is niet nodig om het gelijk op te lossen. Alleen al door erover te praten maakt dat je er aan kunt gaan werken om het op te lossen en je relatie te redden.

Is er nog liefde voor elkaar?

Een relatie heeft alleen kans van slagen als jullie nog van elkaar houden. Liefde houdt een relatie in stand. Maar soms is het gevoel verdwenen. Liefde is heel krachtig instrument om je relatie te repareren, dus als jullie nog van elkaar houden, al is er maar een heel klein vonkje van over, zou je er gebruik van moeten kunnen maken om je relatie te helen. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan kun je beter stoppen.

Je kunt je relatie redden wanneer je bovenstaande tips gebruikt. Liefde gaat om twee richtingverkeer en je zult allebei je best moeten willen doen om problemen op te lossen. Als één van beide het niet meer ziet zitten, wordt het veel lastiger. Je kunt hem niet dwingen te blijven, maar als er nog een vonkje liefde over is, is er hoop. Blijf rustig, bekijk de problemen rationeel en los ze samen op.

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?