Laat je Vrienden er Buiten

Laat je vrienden er buiten
Dating is niet zo makkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. Wanneer je vrienden zich er ook nog eens mee gaan bemoeien wordt het helemaal lastig. Hoe goed bedoeld  dan meestal ook, zorg ervoor dat vrienden niet tussen jou en je partner komen te staan. Door eerlijk te zijn vanaf het begin voorkom je dat je vrienden zich afgewezen of gekwetst voelen en krijgen jullie de nodige rust om elkaar beter te leren kennen.

Als eerste moet je de situatie naar waarheid inschatten. Vrienden geven om je en proberen je te helpen. Ze willen niet dat je gekwetst wordt en staan klaar met goede raad. Wees objectief en kijk of het werkelijk een probleem is of dat je misschien een beetje overgevoelig bent waardoor je achter ieder opmerking een aanval vermoed op de partner van je keuze waardoor je prompt in de verdediging schiet.

Er van uitgaande dat ze zich inderdaad net iets teveel met je privéleven bemoeien (en natuurlijk bemoeien ze zich daarmee, waar zij het anders vrienden voor), zorg er dan voor dat het ophoudt. Spreek ze aan op hun gedrag, maar word niet persoonlijk. Veroordeel ze niet en maak ze zeker niet uit voor slechte vrienden, maar vertel hen waarom bepaald gedrag van hen je stoort. Want het is het gedrag dat je afkeurt maar het blijven natuurlijk wel je vrienden. Door er openlijk met hen over te spreken voorkom je dat ze zich afgewezen  of beledigd voelen.

De volgende stap is uit te leggen wat hun gedrag met jou doet. Vertel ze hoe jij je eronder voelt. Als man kan dat lastig zijn want je vrienden zullen je al snel als een watje bestempelen als je over gevoelens begint. Maar dit gaat vanzelf over. En als dat niet zo is, wordt het misschien tijd om andere vrienden te gaan zoeken. Hoe dan ook, door te vertellen hoe jij je voelt help je hen te begrijpen waarom hun gedrag storend en ongewenst is. En hopelijk is dat genoeg reden om  hen ervan te weerhouden zich te bemoeien met je privéleven.

Je vrienden hebben meestal twee redenen om zich te bemoeien met jou en je nieuwe partner. Of ze zijn jaloers omdat je meer tijd doorbrengt met je dat dan met hen of ze vinden jouw keuze ongeschikt voor jou. Het is ook mogelijk dat beide redenen met elkaar verweven zijn. Ze zijn zich dan niet bewust van het feit dat ze jaloers zijn maar waarschuwen je dat deze persoon niet goed voor jou is, terwijl ze ondertussen niet eens merken wat hun ware beweegredenen zijn.

Natuurlijk kan het ook goed zijn dat vrienden zich met je nieuwe romance bemoeien. Uiteindelijk kennen ze je langer en hebben ze waarschijnlijk ook al eerdere relaties meegemaakt van jou waardoor ze soms beter dan jou kunnen inschatten of het wat gaat worden of niet. In zo’n geval moet je hun advies op waarde weten te schatten. Het is wellicht niet leuk om  te horen, maar als ze gelijk hebben dan hebben ze je waarschijnlijk een hoopellende en liefdesverdriet bespaard.

Het is niet makkelijk wanneer vrienden zich met je liefdesleven bemoeien. Maar het beste wat je kunt doen is vooral te onthouden dat het je vrienden zijn en dat ze alleen daarom het voordeel van de twijfel krijgen.

Wil jij ook je meer dating tips krijgen?

Bekijk en Download de Internet Dating Formule nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?