Krijg je relatie weer op de rit

Tips om de draad weer op te pakken

Krijg je relatie weer op de ritIedereen die denkt dat er nooit problemen zijn binnen een relatie moet nodig eens wakker worden. Maar het feit dat jij dit leest bewijst dat je je er van bewust bent dat er in iedere relatie wel eens periodes zijn dat het minder lijkt te gaan.

Ook in de beste en fijnste relatie loop je tegen dingen aan die niet voldoen aan jouw voorstelling van het ideale plaatje. Liefde maakt blind, maar alleen op het eerste gezicht. Dus na verloop van tijd zullen jullie samen heel wat problemen moeten gaan tackelen.

Ga niet bij de eerste de beste tegenslag twijfelen of jullie wel voor elkaar bestemd zijn maar vecht voor je relatie! Geen enkele relatie gaat “vanzelf”, daarom volgen hierna tips wat je kan doen als je relatie dreigt te stranden of misschien al is gestrand.

 1. Afwachten.

  Na een ruzie of zelfs wanneer jullie elkaar al hebben opgegeven is het verstandig een periode in te lassen om af te koelen, voor beiden. Wanneer je te snel probeert de stukken te lijmen loop je het risico de breuk juist groter te maken, denk maar eens aan een echte gebroken vaas. Je moet eerst rustig kijken welke stukjes aan elkaar passen anders komt het nooit meer goed!

  Bij een relatiebreuk is het belangrijk eerst je emoties onder controle te krijgen om de juiste benadering te kiezen en voor de tegenpartij om weer in een meer open en welwillende houding naar jou te komen. Het beste is dus even een pauze in te lassen.

 2. Nadenken.

  Nadat je tot rust bent gekomen kun je de situatie gaan analyseren. Wat ging er precies mis in jullie relatie, wat was de aanleiding tot de ruzie of breuk? Heb je het zien aankomen, had je het kunnen vermijden? Het is de bedoeling dat je echt gaat graven om de oorzaak van jullie problemen te vinden, Net als wanneer je last heb van jeuk.

  Je kunt wat krabben en wat smeren, maar de jeuk laten verdwijnen kan alleen als je achterhaalt wat de oorzaak ervan is.

 3. Oplossing bedenken.

  Als je eenmaal achter de oorzaak bent gekomen, kun je beginnen met het zoeken naar een oplossing. Er van uitgaande dat je nog niet on speaking terms bent met je ex, zal je dit stukje alleen moeten doen. Maar zodra jullie wel weer met elkaar communiceren, zorg er dan zeker voor dat je ex ook de nodige input levert.

 4. Plannen.

  Nadat je de boel op een rijtje hebt gezet en dus weet wat de oorzaken zijn en ook een idee hebt om deze op te lossen, ga je een plan van aanpak maken hoe jullie weer bij elkaar kunnen komen.

  Hoe dat plan eruit komt te zien hangt helemaal van de situatie af en van je ex en uiteraard van de problemen die jij hebt ontrafelt. Misschien lukt het ook wel zonder plan en vertrouw je liever op het toeval, maar voor de meeste mensen is het een prettiger gevoel wanneer ze een concreet plan hebben. Bovendien werkt het echt makkelijker.

 5. Ga praten.

  Hoera! Je bent al zover gekomen dat je nu de grote stap kan maken. Je gaat contact opnemen met je ex.

  De eerste keer moet heel laagdrempelig zijn want je wilt je ex niet afschrikken. Je spreekt ergens met hem af waar je goed met elkaar kunt praten, maar het hoeft zeker niet onder vier ogen. Juist wat andere mensen in de buurt, bijvoorbeeld een restaurant, terras of bibliotheek houdt het luchtig.

  Zorg dat je vriendelijk en respectvol blijft. Vertel wat je inmiddels wijzer bent geworden maar loop vooral niet te hard van stapel. Het feit dat hij instemt met een afspraak is op zich natuurlijk al een goed voorteken! Je ex is bereid naar je te luisteren, dus luister nadat je je verhaal hebt gedaan, ook naar je ex.

  Probeer elkaar te begrijpen. Als je bang bent dat je gelijk weer terug valt in verwijten en argumenten, probeer dan eens de technieken die uiteengezet worden in het e-book “Gehoord worden in plaats van gekwetst”.

 6. Aan het werk!

  Als je ex ook van plan is om jullie relatie nog een kans te geven, wees dan bereid om de handen uit de mouwen te steken. Alle hens aan dek! Hijs de zeilen en vaar samen uit. Onderweg zal het nog wel eens gaan stormen en misschien kom je verschillende obstakels tegen, maar als jullie voor elkaar gaan dan ben je in staat er omheen te zeilen.

 7. Behouden vaart!

  Als je alle tips hebt opgevolgd ben je voldoende voorbereid om van start te gaan, maar alleen als je ze daadwerkelijk serieus hebt uitgevoerd. Natuurlijk kost het allemaal tijd en moeite, maar als je een reis rond de wereld gaat maken stap je toch ook niet zomaar aan boord? Een goede voorbereiding is het halve werk.

  Vorm een goed team, raak op elkaar ingespeeld en wordt steeds sterker. Benut elkaars sterke punten en laat je steunen bij je zwakke punten als het nodig is. Samen sta je sterk en kun je genieten van de rustige maar ook barre tijden in jullie relatie.

Wil jij ook je relatie weer op de rit krijgen?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?