Herken de signalen van een gevaarlijke relatie

Het lijkt wel of het steeds vaker gebeurt dat vrouwen in een foute relatie belanden, een relatie waar ze niet beter van worden, maar slechter. En in sommige gevallen heel slecht toch misbruik en mishandeling aan toe.

Herken de signalen van een gevaarlijke relatie

Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er vroeger veel minder over gesproken werd dan nu, er heerste een soort van taboe op waardoor vrouwen zich schaamden om toe te geven dat er iets is was met hun relatie. Bovendien was het zo dat als je eenmaal getrouwd was, je dat ook bleef, want je had immers de eed afgelegd, je blijft voor altijd samen, zowel in voor- als in tegenspoed.

Daarom hebben heel veel vrouwen in stilte geleden terwijl ze ondertussen de meest slechte behandeling ondergingen die je je kunt voorstellen.

Gelukkig zijn de tijden veranderd, hoewel er nog steeds veel vrouwen zijn die toch doorgaan met hun relatie terwijl ze er net zo goed aan onderdoor zouden kunnen gaan, letterlijk. Vaak zijn dat vrouwen die zolang mishandeld zijn dat ze zelf zijn gaan geloven dat ze een dergelijke behandeling verdienen of vrouwen die zo geïsoleerd leven dat ze geen idee hebben hoe ze aan een dergelijke relatie zouden kunnen ontsnappen. Dit klinkt misschien heel erg gedateerd, maar toch overkomt het nog veel vrouwen.

De beste oplossing is natuurlijk ervoor te zorgen dat je niet in dergelijke relatie belandt, maar het is soms moeilijk van te voren te voorspellen of je partner een potentiële misbruiker is of niet. Meestal weet hij heel goed te verbergen wat hij van plan is, tot het moment dat ze zijn waar ze willen zijn.

Daarom zijn vrouwen ook zo gechoqueerd wanneer ze achter de ware aard komen van hun partner tijdens de huwelijksreis of wanneer ze een tijdje samen wonen. Dit is ook het moment waarop vrouwen zich volledig lam geslagen voelen en geen weerstand kunnen bieden omdat ze zijn opgegroeid in een veilige omgeving en geen idee hadden dat mensen zoals hun partner in het echt bestaan.

Maar een zeer sterk voorteken van een relatie waarin één van de partners misbruikt zal worden is jaloezie en bezitterigheid. Misschien zijn de signalen in het begin nog niet zo sterk, maar het zal opvallen dat de tekenen steeds sterker worden. Luister naar je gevoel, wanneer je je niet prettig begint te voelen dan is dat genoeg reden om ervan uit te gaan dat het fout zit. Smeer hem dan zo snel als mogelijk! Hoe je het doet, maakt niet uit, maar zorg dat je wegkomt. Hoe langer je blijft, hoe moeilijker het zal zijn om te ontsnappen en hoe erger het zal worden.

Een ander signaal dat je beslist niet in de wind moet slaan is wanneer je partner je weghoudt van je familie en vrienden om wat voor reden dan ook. Hiermee zorgt hij ervoor dat je geïsoleerd raakt waardoor je niemand hebt om op terug te vallen wanneer hij je pijn doet of erger. Dus zodra hij erover klaagt dat je je vrienden of familie te vaak bezoekt, moet je eens goed op hem gaan letten.

Waarom wil hij niet dat jij de mensen ontmoet om wie je geeft? Als je niks kunt bedenken en hij ook nog eens zijn humeur verliest wanneer je er met hem over probeert te praten, pas dan goed op! Voordat je verder gaat met de relatie is het handig om eens wat onderzoek te gaan doen. Misschien heeft hij wel een lange rij van ex-vriendinnen en kun je eens met één van hen gaan praten. Het is namelijk veel makkelijker om gevaar te voorkomen dan eraan te ontsnappen wanneer het je overkomt.

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?