Een Top Relatie

Verbeter je Relatie Voorgoed

De Drie Sleutels Tot Een Top Relatie

Het maakt niet uit hoe lang je al een relatie hebt, er zijn drie dingen die je absoluut niet mag vergeten. Doe je dat wel, dan dooft de relatie langzaam uit en verdwijnt alle hartstocht en romantiek.

In een relatie veranderen een hoop dingen in de loop der tijd. Maar over  één ding is iedereen het eens, je wilt niet dat de hartstocht en intimiteit verdwijnt. Verschillende onderzoeken laten echter zien dat maar weinig stellen hier daadwerkelijk in slagen. Meer dan 80% van de stellen geeft te kennen dat hun liefdesleven lang niet zo goed is als dat ze wel zouden willen.

Dit is een uitkomst om heel droevig van te worden maar er zijn ook een aantal redenen voor aan te wijzen. Een van de belangrijkste oorzaken is dat we simpel weg niet geleerd hebben hoe we een intieme relatie moeten creëren, onderhouden en ontwikkelen. Het vormt geen onderdeel van het schoolprogramma en dus moeten de meesten van ons het van onze ouders leren of, nog erger, door er met vrienden en kennissen over te praten.

En dat terwijl je slechts drie dingen voor ogen moet houden om een goede relatie te hebben. De weinige stellen die wél een goede, bevredigende relatie, hebben met de nodige liefde en romantiek, hebben de volgende drie zaken gemeenschappelijk:

  1. De relatie is het allerbelangrijkste in het leven van beide partners. Op het moment dat stellen zich realiseren hoe belangrijk de kwaliteit van hun relatie is voor hun eigen welbevinden en geluk, zetten ze deze op nummer 1 van hun prioriteitenlijstje. Dit betekent heus niet dat ze niets anders om handen hebben, maar het betekent wel dat de besluiten die ze nemen gebaseerd zijn op het effect dat deze zullen hebben op hun relatie. Maak je relatie het allerbelangrijkste in je leven en je zult zien dat een aantal problemen vanzelf verdwijnt.
  2. De stellen werken aan hun intimiteit. Het is een volslagen sprookje dat intimiteit vanzelf ontstaat. Net als alle andere dingen in het leven, moet je er wel iets voor doen. Zonder een beetje aandacht en inzet kan intimiteit niet gedijen.
  3. De partners hebben kleine, intieme gebaren tot een gewoonte gemaakt. Ze glimlachen naar elkaar, raken elkaar regelmatig even aan, bellen elkaar op of sturen berichtjes wanneer ze niet bij elkaar zijn. Zulke kleine dingetjes hebben een enorme positieve invloed op de kwaliteit van de relatie en daarmee op de wederzijdse gevoelens. Deze stellen weten dat het niet genoeg is om af en toe aardig tegen elkaar te zijn; juist de opeenstapeling van kleine gebaren gedurende langere tijd hebben een positief effect op de dynamiek in de relatie.

Wanneer je relatie op dit moment in een impasse verkeerd, denk dan eens terug aan hoe het vroeger was, toen je elkaar nog maar pas net kenden. Waren er dingen die je toen wel deed maar nu niet meer? Je zult zien dat je destijds wel de drie sleutels gebruikte tot een succesvolle relatie maar dat die in de loop van de tijd wat zijn vergeten. Pas ze weer toe in je relatie en kijk wat er gebeurt.

Wil je ook een top relatie?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?