Bekijk relatie Problemen van alle kanten

Bekijk relatieproblemen van alle kantenVan een goede relatie word je blij en gelukkig. Soms is het zelfs het enige wat nog telt omdat het je zo’n wonderbaarlijk gevoel geeft. Wanneer je relatie in gevaar dreigt te komen kan dat dan ook schokkend en verwoestend nieuws voor je zijn.

Je zult je zeer waarschijnlijk verdrietig en geïsoleerd voelen en misschien ga je zelfs gekke dingen doen of denken.

Het is daarom zaak alles uit de kast te halen om ervoor te zorgen dat de relatieproblemen opgelost worden zodat je én de liefde voor je partner én je waardevolle relatie redt. Want er zijn verschillende bronnen die je hierbij behulpzaam kunnen zijn. Wanneer je graag je relatie wilt redden zijn de volgende tips een goed uitgangspunt:

Identificeer het probleem

Zoek naar de oorsprong, waar is het probleem ontstaan? In iedere relatie zijn er wel dingen die niet 100% perfect zijn. Sommige van die problemen kunnen je relatie de das om doen. Zelfs wanneer je eigenlijk geen groot probleem hebt, kunnen juist kleine ergernissen zich opstapelen en leiden tot een breuk. Het is daarom belangrijk dat je je bewust wordt van alle problemen die zich tussen jullie voordoen, wil je je relatie kunnen redden.

Bespreek het probleem met je partner

Liefde gaat om dat wat je met elkaar deelt. Bespreek daarom  met je partner datgene wat jij als een probleem beschouwt. Misschien is de ander zich er niet van bewust, maar veel vaker blijkt dat de ander ook met hetzelfde probleem worstelt. Door erover te praten kunnen jullie allebei de nodige stappen nemen om het probleem aan te pakken. Dit geldt vooral in relaties die al jaren met elkaar samen leven.

Overtuig je ervan dat jullie nog van elkaar houden

Liefde is de lijm die mensen samen houdt  in een relatie  Zonder liefde is het redelijk hopeloos een relatie in stand te houden. Wees er daarom van overtuigd dat jullie nog van elkaar houden. En zorg ervoor dat de vonk blijft smeulen. Jullie relatie kan altijd weer goed komen zolang die vonk maar aanwezig is. Liefde is het meest krachtige instrument om je relatie te redden.

Het is dus mogelijk om relatieproblemen het hoofd te bieden en een crisis in je relatie te overleven. Houd gewoon deze tips voor ogen.

Wees je er wel van bewust dat je de ander nooit kunt dwingen om bij je te blijven. Houd je emoties in bedwang en probeer  redelijk te blijven. Wil je de problemen de baas worden, dan is dit niet het moment om boos te gaan worden!.

Ieder heeft recht op een eigen leven. Niet alles hoeft gedeeld te worden, ook niet als je getrouwd bent. Maar elk mens  heeft ook behoeftes. Probeer concreet uit te spreken wat je wensen en verlangens zijn en luister vooral ook naar de wensen  van de ander. Toon begrip voor elkaars standpunt en vooral respect Dan wordt het leven ineens weer een stuk aangenamer.

Wil jij direct je relatieproblemen oplossen?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>

Bekijk ook

Waarschuwingssignalen die je niet in de wind mag slaan

Wanneer je partner je uit de weg gaat en je over van alles en nog wat ruzie hebt zijn dat signalen die erop wijzen dat er iets mis is in je relatie.

Voortekenen die niet veel goeds voorspellen

Een gezonde stabiele relatie verrijkt je leven enorm, maar een scheve relatie heeft een verwoestend effect. Welke voortekenen voorspellen niet veel goeds?