Zij heeft geen zin meer

Relatieproblemen-Overwinnen1

Zij heeft geen zin meer, wat nu?

Als je merkt dat je vrouw geen zin meer heeft in seks,  geen paniek. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat ze haar belangstelling weer opbloeit.

Naar schatting 20 % van de stellen heeft een seksloze relatie. Nou ja,  in ieder geval minder dan 10 keer gemeenschap per jaar. Een veel hoger percentage heeft een liefdesleven dat veel te wensen overlaat. Dus wanneer jullie niet meer zo’n hartstochtelijk liefdesleven hebben als vroeger, sta je niet alleen.

Vrouwen kunnen hun belangstelling voor seks om verschillende redenen verliezen. De oorzaken kunnen lichamelijk zijn, bijvoorbeeld door veranderingen in de hormoonhuishouding tijdens geboorte en menopauze. Maar vaker is de oorzaak niet biologisch maar meer psychologisch van aard. In dergelijke gevallen zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het libido bij je partner terug te krijgen.

Als eerste moet je je afvragen of je partner de situatie ook als een probleem ervaart en bereid is er iets aan te doen. Voelt ze zich onprettig door haar gebrek aan zin in vrijen of niet? Want als zij er geen probleem in ziet zou het voor jou dat ook niet moeten zijn. Toch zijn er ook dan nog genoeg dingen die je kunt doen om haar wat meer interesse te laten krijgen in seks.

Het allerbelangrijkste is te begrijpen dat bij een vrouw, anders dan bij een man, de behoefte aan seks gevoed wordt door emoties. Terwijl een man al snel opgewonden raakt van de minste aanraking of gedachte, duurt het bij vrouwen veel langer eer ze zin krijgen en spelen gedachten en gevoelens hierbij een grote rol.

Er wordt door de media een grote druk op vrouwen uitgeoefend dat ze er altijd maar mooi en aantrekkelijk uit moeten zien waardoor ze, wanneer ze denkt dat ze er minder goed uitziet dan vroeger, ze onbewust hierop kan reageren door haar seksuele verlangens af te sluiten.

En hierin ligt de sleutel. Wanneer je dus wilt dat je vrouw zich weer sexy gaat voelen (en daardoor zich ook prettiger voelt bij seks) moet je ervoor zorg dragen dat ze merkt dat je haar vreselijk opwindend vindt. Overlaadt haar met complimentjes (zonder het natuurlijk te overdrijven), laat merken dat je haar begeerlijk vindt en gedraag je ook alsof je haar de meest sexy en aantrekkelijke vrouw van de hele planeet vindt.

Als ze zich eenmaal weer kan zien als een mooie aantrekkelijke vrouw zal ze zich ook beter gaan voelen over zichzelf en zal ze dat ook seksueel willen uiten. Het verdwijnen van de zin in seks bij haar gaat vaak hand in hand met een afnemende belangstelling van zijn kant. Als je deze cirkel weet te doorbreken en maakt dat ze zich weer sexy kan voelen, dan zal ze ook bereid zijn zich seksueel open te stellen.

Focus hierop. Doe alles wat je maar bedenken kunt om haar te laten merken dat je van haar houdt en haar begeert. In het begin zal ze waarschijnlijk weerstand bieden ( en waarschijnlijk ook denken dat je een beetje gek geworden bent), maar houdt vol. Het zal niet lang duren of ze begint weer te genieten van hartstochtelijke liefde en intimiteit.

Wil je meer hulp en tips voor een betere relatie?

Bekijk en Download de e-cursus “Betere Relaties met Iedereen” nu >>>

Bekijk ook

Verlies van Libido

Wanneer je man niet langer geïnteresseerd lijkt om met jou te vrijen hoef je niet meteen te wanhopen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen!

Verhoog de intimiteit in je huwelijk in drie stappen

Zou je best wat meer opwinding in je relatie willen? Dan volgen hierna een aantal dingen die je kunt doen om je seksleven een flinke oppepper te geven.